Mojca Grmek
razstavni program
031 286 528

Silvija Šutej
podporni programi
040 372 702  

Leon Zuodar
grafični atelje

Jure Šajn
grafično oblikovanje

Simon Avsec
fotografija

Arven Šakti Kralj
prevodi v angleščino

Zgodba Hiša kulture se začenja leta 1998, ko je skupina ustvarjalcev naselila prazne prostore v centru Pivke in jih uredila tako, da omogočajo širok spekter kulturnega delovanja. V njih se je začel odvijati program, ki je pokrival celotno polje sodobne urbane kulture, eno od žarišč delovanja pa je bila vseskozi galerija. Nova ekipa, ki je prevzela Hišo kulture leta 2013, je galerijski program postavila v ospredje, ga začela razvijati in nadgrajevati z različnimi podpornimi programi. Danes je Hiša kulture osrednja galerija sodobne vizualne umetnosti v prostoru med Ljubljano in Koprom.

Programi Hiše kulture predstavljajo sodobne tokove v vizualni umetnosti, s poudarkom na nekonvencionalnih in progresivnih avtorskih pristopih. Posebno pozornost je namenjena mladim umetnikom in neodvisnim umetnicam, ki v svojem delu izkazujejo zanimanje za sodobno družbeno problematiko, kritičen odnos do obstoječega in raziskovanje alternativnih možnosti. Na ta način skuša galerija v okviru svojih zmožnosti prispevati k oblikovanju boljše družbe.

Pri oblikovanju programov so vodilna načela galerije aktualnost, neodvisnost, kritičnost, svoboda.

tloris galerije (PDF)


Razstavni program

Sonja Vulpes

osebna razstava

4. – 25.10.2024


Ustvarjalni program

Pesmi v grafiki / Miroslav Vilhar

grafična delavnica in razstava

2. – 6.6.2025

Društvo Hiša kulture v Pivki
Snežniška cesta 2
6257 Pivka
Odprto v času trajanja razstav:

torek–četrtek 10.00—14.00
petek 14.00–18.00
sobota 9.00–13.00
Program Hiše kulture v Pivki podpirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Občina Pivka in vsi, ki ji namenijo del dohodnine ali donacijo v poljubnem znesku.